Holdturnering for juniorer og ungsenior

Vil du også spille holdkampe?

Hver sæson har Ledøje-Smørum Tennisklub hold med i DTF’s og Tennis-Øst’s holdturnering.

Holdkampe er en rigtig god og spændende måde at repræsentere din klub på. Samtidig har vi i Ledøje-Smørum Tennisklub fokus på at skabe sammenhold på vores tennishold, så det ikke bare bliver et spørgsmål om at vinde en single, men også om at spille sammen som hold.

For at spille holdkampe, kræver det, at du er aktivt medlem af klubben og deltager på et træningshold.

Der er rækker for U8, U10, U12, U14, U16 og U18/Ungsenior. Holdkampene er inddelt i forskellige styrkekategorier, således at du møder spillere tæt på dit eget niveau lige fra starten. Som junior kommer du selvfølgelig til spille på hold sammen med nogle af dine træningskammerater.

En holdkamp består typisk af fire singler og to doubler, i begynderrækkerne spilles der dog udelukkende doubler. Juniorholdkampe afvikles om søndagen i udendørssæsonen og lørdag eller søndag i indendørssæsonen. Der spilles normalt fire-seks holdkampe på en sæson.

Interesseret?

Vi vil naturligvis gerne have flere hold, så hvis du går med et ønske om at spille holdkampe, så er du velkommen til at kontakte os, så tager vi en snak om det.

Har du spørgsmål?
så kontakt os gerne.

Michael Fredsbo
Michael FredsboTurneringsansvarlig

Billeder fra holdkampe

Hvilke rækker

Udendørs har vi hold med i følgende rækker:

Række Bold- og kampformat Niveau
U10 Skumtennis

Skumtennis afvikles på minitennis bane med rød softbold, lille eller stor skumbold

Begynder
U10 B-række

Afvikles på 18 meter bane med orange softbold. DTF Next Gen format. I double spilles med No-Ad. Der spilles 4 singler og 2 doubler.

Letøvet / Øvet
U12 B-række

Rækken spilles med grøn softbold. Der spilles efter DTF Next Gen format. I double spilles med No-Ad. Der spilles 4 singler og 2 doubler.

Øvet
U12/U14 C-række

Rækken spilles med grønne soft bolde. Der spilles efter DTF Next Gen format og med No-Ad. Der spilles kun doubler. Piger og drenge kan spille sammen eller hver for sig.

Begynder /  Letøvet
U14 B-række

Der spilles med gule bolde. Evt. 3. sæt i alle kampe spilles som en matchtiebreak. I double spilles med No-Ad. Der spilles 4 singler og 2 doubler.

Øvet
U16 B-række Der spilles med gule bolde. Evt. 3. sæt i alle kampe spilles som en matchtiebreak. I double spilles med No-Ad. Der spilles 4 singler og 2 doubler. Letøvet / Øvet
U16/U18 C-række Rækken spilles med gul bolde. Der spilles efter DTF Next Gen format og No-Ad. Der spilles kun doubler. Piger og drenge kan spille sammen eller hver for sig. Begynder / Letøvet
U18/Ungsenior B-række

Rækken spilles med gule bolde. Evt. 3. sæt i alle kampe spilles som en matchtiebreak. I double spilles med No-Ad. Der spilles 4 singler og 2 doubler.

Letøvet / Øvet

Ofte stillede spørgsmål

Det betyder at piger/damer og drenge/mænd spiller sammen på samme hold.

I tennis indplaceres alle junior spillere i årgange – U8, U10, U12, U14, U16 og U18.

Årgangen bestemmes af fødselsåret, og der skiftes pr. 1. januar. F.eks. bliver man U14 pr. 1. januar det år man fylder 13 og bliver i denne gruppe i 2 år.

Vi benytter os af konceptet Play & Stay, der er udviklet af det internationale tennisforbund. Konceptet består af tre forskellige farvekategorier (rød, orange og grøn) fordelt i forhold til alder og niveau. Boldene hopper langsommere end den almindelige gule tennisbold og gør det nemmere for børn (og voksne!) i alle aldre at lære at spille tennis. Det medfører en naturlig udvikling i begynderspillets tekniske og taktiske forståelse for tennisspillet.

Læs meget mere om Play & Stay her.

Go to Top